США відправлять Ізраїлю дві системи "Залізний купол", які колись купили в нього

США відправлять Ізраїлю дві системи

Пентагон планує відправити назад до Ізраїлю дві системи протиракетної оборони "Залізний купол", які він раніше придбав в цієї країни.
Про це пише Reuters.

За словами джерел видання, Міністерство оборони США повідомило членам Конгресу, що планує передати системи "Залізний купол" в оренду Ізраїлю. 

Передача систем назад до Ізраїлю може відбутися протягом кількох днів, сказав помічник Конгресу.

На початку тижня Білий дім заявив, що планує задовольнити потреби Ізраїлю якомога швидше. Крім подвоєння військової присутності США в регіоні, Джо Байден пообіцяв поповнити ракети-перехоплювачі, які використовує ізраїльська система "Залізний купол", а також надати боєприпаси.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний відвідав Авдіївку Донецької області, яку намагаються оточити російські загарбники. Про це він написав на своїй сторіці у Facebook.

“На війні немає простих ділянок фронту. Є тільки ті, де складніше. Зараз - це Авдіївка. Тут противник не полишає спроб прорвати нашу оборону та оточити місто”, – розповів він.

Відомо, що противник активно застосовує штурмові підрозділи та кидає велику кількість бронетехніки, використовує авіацію та артилерію. 

Українські бійці продовжують знищувати ворога та його військову техніку.

Головне