США віддадуть Україні системи Patriot, призначені для інших країн

США віддадуть Україні системи Patriot, призначені для інших країн

Сполучені Штати призупинять усі замовлення від інших країн на системи ППО Patriot і ракети-перехоплювачі до них. Натомість усі наявні системи США віддаватимуть Україні. Про це повідомило видання Financial Times. 

Сполучені Штати оголосять про це рішення 20 червня, після того, як минулого тижня в Італії президент Джо Байден заявив, що США зобов’язалися постачати Україні додаткові системи ППО, зокрема батареї Patriot.

"Як довго доведеться чекати Швейцарії, ще незрозуміло. Відомо одне: світовий попит наразі значно перевищує потужності виробництва керованих ракет Patriot. Очікується, що США офіційно повідомлять про своє рішення", - йдеться у матеріалі. 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економбезпеки. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. Рішення підтримали 239 депутатів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, міжнародне агентство з атомної енергії підтримує плани України по добудові атомних блоків на Хмельницькій АЕС. Про це повідомляє генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

"Ми будемо це підтримувати. Це, знову ж таки, те, що я обговорював з міністром Галущенком і з директором "Енергоатому" паном Котіним. Ми перебуваємо в контакті щодо того, як Агентство може підтримати ці плани", - зазначив гендиректор агентства.

Головне