США у відповідь атакували об’єкти "Хезболли" в Іраку, – Пентагон

США у відповідь атакували об’єкти

Армія США завдала ударів по об’єктах "Катаїб Хезболла" у відповідь на атаку американських баз в Іраку і Сирії. Про це повідомили у Пентагоні.

За вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали ударів.

Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що ударів було завдано по трьох об’єктах "Катаїб Хезболла" у відповідь на атаку американських баз в Іраку і Сирії.

За словами очільника Пентагону, такі американські удари у відповідь "мають на меті підірвати і послабити можливості пов'язаних з Іраном бойовиків, які несуть безпосередню відповідальність за ці напади".

Ізраїльські винищувачі 12 листопада атакували кілька цілей "Хезболли" на півдні Лівану у відповідь на атаки, які здійснили терористи на півночі Ізраїлю. Під удар потрапили військовий комплекс зі складом зброї та об'єктами військової інфраструктури.

Нагадаємо, інформація в мережі щодо загибелі 108 українських військовослужбовців біля Авдіївки не відповідає дійсності. У Генеральному штабі Збройних сил України цю інформацію відкидають.

У публікації політолог Віталій Бала повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що більше 100 військових із однієї з бригад були відпущені додому на тиждень, щоб відзначити різдвяні свята. За його словами, вони обрали учасників жеребкування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїльська армія у Сирії ліквідувала радника гвардії Ірану. Про це повідомило видання Reuters.

Він відповідав за координацію військового альянсу між Сирією та Іраном. Державне телебачення Ірану перервало регулярну трансляцію новин, аби сповістити про вбивство Мусаві. Його описали як одного із найстаріших радників гвардії в Сирії.

 

 

 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.