США та В’єтнам обговорили посилення співпраці після візиту Путіна

США та В’єтнам обговорили посилення співпраці після візиту Путіна

Після візиту російського диктатора Володимира Путіна до В’єтнама минулого тижня, США та В’єтнам активно обговорюють шляхи розвитку свого стратегічного партнерства. 

Про це повідомляє Bloomberg. 

“Помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Даніель Крітенбрінк зустрівся з міністром закордонних справ В’єтнаму Буй Тхань Сон 21 червня, йдеться в заяві уряду. Поїздка дипломата до В'єтнаму відбулася після того, як візит Путіна викликав критику з боку США”, - йдеться у повідомленні.

США підтвердили свою готовність підтримувати сильний і процвітаючий В'єтнам, підкресливши важливість ролі країни на міжнародних та регіональних форумах. За словами Крітенбрінка, відносини між США та В'єтнамом ніколи не були такими міцними та глибокими.

Міністр В’єтнаму підкреслив, що США завжди були стратегічно важливим партнером, та висловив готовність спільно просувати всебічне стратегічне партнерство.

Раніше США висловили незадоволення рішенням В'єтнаму прийняти Володимира Путіна, особливо після його візиту до Північної Кореї, де росія отримала обіцянку підтримки у війні проти України. У вересні дві країни підвищили рівень відносин до стратегічного партнерства, що є найвищим рівнем дипломатичних зв'язків між США та В'єтнамом.

Як писали "Ми-Україна", Північна Корея з серпня 2023 року по січень 2024 року могла поставити росії 1,6 мільйонів артилерійських снарядів.

Головне