США та Німеччина не дозволили Зеленському виступити на саміті НАТО, - ЗМІ

США та Німеччина не дозволили Зеленському виступити на саміті НАТО, - ЗМІ

На липневому саміті у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня, президент України Володимир Зеленський хотів публічно звернутися із закликом прийняти Україну до НАТО. Втім, США та Німеччина виступили проти цього.

Про це повідомляє Bild, посилаючись на власні джерела.

"Я можу підтвердити, що США та Німеччина блокують офіційну заявку України на членство в НАТО", - сказало виданню високопоставлене джерело.

Крім того, дві країни чинять "тиск" на інших членів НАТО, щоб ті приєдналися до їхньої позиції.

Інший дипломат сказав BILD, що Берлін і Вашингтон хочуть "остаточної декларації, яка навряд чи виходить за межі тієї, що була зроблена в Бухаресті у 2008 році".

У підсумковому документі саміту йшлося:

"НАТО вітає євроатлантичні устремління України та Грузії до членства в НАТО. Ми домовилися сьогодні, що ці країни стануть членами НАТО".

Нагадаємо, союзники НАТО дійшли згоди стосовно усунення Плану дій щодо членства (ПДЧ) на шляху України до вступу в Альянс. Це рішення може пришвидшити приєднання нашої країни до військового блоку.

“Після інтенсивних переговорів союзники по НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ зі шляху України до членства. Я вітаю це довгоочікуване рішення, яке скорочує наш шлях до НАТО. Це також найкращий момент, щоб прояснити запрошення для України стати членом”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як писав "Ми-Україна" раніше, суд першої інстанції визнав міського голову Рівного Олександра Третяка винним у корупційному адміністративному правопорушенні

Головне