США та Японія обговорюють співпрацю в оборонній сфері, яка може допомогти Україні

США та Японія обговорюють співпрацю в оборонній сфері, яка може допомогти Україні

Японія та США обговорюють співпрацю у сфері військової техніки з метою надати Україні більшу кількість боєприпасів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Йдеться про збільшення можливостей для ремонту американських військових кораблів і винищувачів у Японії, а також про надання Україні більшої кількості боєприпасів.

Послаблення обмежень Токіо на військовий експорт може допомогти США та європейським країнам надіслати зброю в Україну в короткостроковій перспективі, а в довгостроковій – розширити можливості Японії продавати зброю за кордон.

Ключовою темою саміту буде пошук способів, як Японія може допомогти розширити резерв озброєнь США.

Японія надала Україні нелетальну та фінансову допомогу, але послаблень експортних обмежень може розширити можливості для продажу зброї за кордон.

Нагадаємо, у Литві країни Північноатлантичного альянсу впроваджують ротаційну модель протиповітряної оборони. Про це повідомляє видання Newsweek.

Як писали "Ми-Україна" раніше, аналітики з Frontelligence Insight поділились світлинами з атакованого напередодні авіабудівельного підприємства, розташованого у російському Таганрозі. Об'єкт зазнав атаки ударними-дронами, у російському Міноборони скаржились на наліт понад 40 БпЛА. 

Головне