США та Ірак розпочали офіційні переговори про згортання американських військ

США та Ірак розпочали офіційні переговори про згортання американських військ

США та Ірак розпочали офіційні переговори про згортання військової коаліції в Іраку США розпочнуть переговори з Іраком про перебування своїх військ у країні на чолі зі Штатами. Про це повідомляє видання Al Jazeera.

Її створили ще у 2014 році для боротьби з Ісламською державою.

Багдад очікує, що обговорення призведе до визначення термінів скорочення присутності американських сил.

"Відтоді, як екстремістське угруповання втратило контроль над захопленою ним територією, іракські офіційні особи періодично закликають до виведення коаліційних сил, особливо після авіаудару США в січні 2020 року, унаслідок якого біля багдадського аеропорту було вбито іранського генерала Касема Сулеймані та лідера іракського ополчення Абу Махді аль-Мухандіса", - йдеться в повідомленні.

Початок переговорів стався на тлі регулярних атак по американських військах в Іраку та Сирії безпілотниками з боку повстанців, яких підтримує Іран.

Нагадаємо, КНДР вдруге за тиждень та втретє за січень запустила ракети. Вранці 28 січня зі східного військового порту був здійснений пуск кількох крилатих ракет, пише The Guardian.

У заяві південнокорейські військові наголосили, що інформація про ракети наразі "ретельно аналізується розвідувальними службами Південної Кореї та США". Точна кількість боєприпасів, яку випустив північний "сусід", поки що не встановлена. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, ворог продовжує донакопичувати особовий склад та техніку по всій території Донецької області, зокрема у Маріуполі та Маріупольському районі. Для розміщення резервів противник готує територію комбінату імені Ілліча та "Азовмаш", розповів в ефірі "Ми-Україна" радник маріупольського міського голова Петро Андрющенко.

Головне