США скинули з військових літаків гумдопомогу у сектор Гази

США скинули з військових літаків гумдопомогу у сектор Гази

США відправили гуманітарну допомогу у сектор Гази. Однак зробили це у незвичний спосіб - гумдопомгу скинули на парашутах, повідомляє BBC.

Всього у регіон у такий спосіб було доставлено 30 000 одиниць гумдопомоги.

"США здійснили свою першу повітряну місію з десантування допомоги у сектор Гази, куди трьома військовими літаками на парашутах було доставлено понад 30 000 одиниць гумдопомоги", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що гуманітарну допомогу доставили у Рафах, найпівденніше місто Гази, де переховуються близько 1,5 мільйона палестинців.

За даними Центрального командування США, операція була проведена спільно з ВПС Йорданії. 

Однак не всі оцінили старання Сполучених Штатів. Дехто назвав такий спосіб доставки гумдопомоги неефективним. За словами переселенця Медхата Тахера, такий метод був "надзвичайно неадекватним".

"Чи вистачить цього на школу? На 10 тисяч людей? Краще надсилати допомогу через переправи, аніж десантувати з повітря на парашутах", - висловився чоловік.

Як повідомляли "Ми-Україна", Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах "Хезболли" у Лівані. Атаку було здійснено по прикордонному з Ізраїлем регіону на півдні країни Бінт-Джбейль. Внаслідок удару загинули четверо бойовиків, також відомо про трьох поранених осіб.

Головне