США схвалили терміновий продаж трьох систем HIMARS Україні

США схвалили терміновий продаж трьох систем HIMARS Україні

Держдепартамент США схвалив пропозицію про терміновий продаж Україні трьох реактивних систем залпового вогню HIMARS за приблизно 30 мільйонів доларів. Про це повідомило Associated Press.

Держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що на такий крок пішли через надзвичайну ситуацію на фронті в Україні. Гроші на це виділила Німеччина - мова приблизно про 30 мільйонів доларів.

Системи HIMARS надійдуть Україні безпосередньо зі складів американської армії.

Самі системи, як стало відомо, надійдуть дуже оперативно – з запасів Армії США. Терміни постачання тримаються у секреті з міркувань безпеки.

HIMARS – американська система реактивного залпового вогню на колісному шасі, яка може бити двома типами ракет – на 70 кілометрів та на 165-300 кілометрів. Раніше США передавали Україні десятки таких установок. 

Нагадаємо, представника Нідерландів на "Євробаченні 2024" Йоста Кляйна відсторонили від участі в генеральній репетиції. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти протягом минулої ночі та ранку вісім разів обстріляли прикордоння Сумщини. Про це повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації.

Під обстрілами опинилися Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Есманьська громади.

Головне