США схвалили продаж Ізраїлю зброї на 165 млн доларів

США схвалили продаж Ізраїлю зброї на 165 млн доларів

Державний департамент США схвалив продаж Ізраїлю великовантажних причепів-цистерн та супутнього обладнання на суму 165 мільйонів доларів. Про це повідомляє Associated Press.

Угода передбачає постачання не лише самих цистерн, але й запасних частин, ремонтних комплектів, інструментів, а також технічну та логістичну підтримку. Очікується, що поставки розпочнуться не раніше 2027 року.

Ця угода є частиною ширшої програми військової допомоги США Ізраїлю. Раніше цього року було анонсовано масштабний пакет підтримки на 20 мільярдів доларів, який включає, зокрема, винищувачі F-15.

Як і причепи-цистерни, ці системи не будуть доставлені протягом кількох років і не вплинуть на поточні військові операції Ізраїлю на тлі його війни з ХАМАС у Секторі Гази.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні через відмову виконати ордер на арешт Володимира Путіна під час його візиту. Україна застерігає про перегляд двосторонніх відносин.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у застосунку "Армія+" авторизувались вже 200 тисяч військових, за останній місяць подали 4000 рапортів. Про це інформує пресслужба Міноборони.

Головне