США схвалили продаж 40 нових винищувачів F-16 Туреччині

США схвалили продаж 40 нових винищувачів F-16 Туреччині

Держдепартамент США в п'ятницю, 26 січня, поінформував американський Конгрес про заплановану угоду з продажу цих літаків на суму 23 мільярди доларів. 

Угода передбачає придбання 40 нових F-16 і модернізацію 79 винищувачів, які вже є у Туреччини.

Таке рішення було ухвалено після ратифікації Туреччиною протокол про вступ Швеції до НАТО.

Американський уряд також схвалив продаж Греції 40 винищувачів F-35 Lightning II Joint Strike Fighter і відповідного обладнання на суму 8,6 мільярда доларів.

"Ці літаки забезпечать Туреччину парком модернізованих багатоцільових бойових літаків, які дозволять їй захищати повітряний простір, сприяти місіям НАТО щодо збереження регіональної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч проти 27 січня сили протиповітряної оборони знищили чотири безпілотники типу Shahed, якими російські окупанти намагалися атакувати Україну. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Армія окупантів випустила ракету по Донеччині.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки мають намір повернути ядерну зброю до Великої Британії вперше за 15 років через зростаючу загрозу від росії, повідомляє The Telegraph.

Згідно з укладеними контрактами на новий об'єкт на авіабазі Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку, США планують розмістити ядерні боєголовки, що втричі перевищують потужність бомби, скинутої на Хіросіму.

Головне