США розкрили мережу китайських таємних поліцейських відділків

США розкрили мережу китайських таємних поліцейських відділків

У Сполучених Штатах працюють таємні поліцейські відділки КНР. Окрім того, який нещодавно було викрито в Нью-Йорку , їх нараховується в країні ще щонайменше шість.

Як пише New York Post, вони діють у Нью-Йорку, Сан-Франциско, Лос-Анджелесі, Хьюстоні та ще двох неназваних містах у Небрасці та Міннесоті.

Цим організаціям, якими керує Компартія КНР, доручено стежити за громадянами Китаю по всьому світу.Часто вони прикриваються некомерційними та громадськими асоціаціями.

Як відомо, в понеділок, 17 квітня, агенти ФБР заарештували 61-річного Лу Цзяньвана з Бронкса та 59-річного Чена Цзіньпіна за те, що вони заснували Східний бродвейський поліцейський відділок у Нью-Йорку.

У тогорічному розслідуванні правозахисної групи Safeguard Defenders вказано, що Китай створив сотні таких відділків по усьому світу. До їх обов'язків входить шпигування за дисидентами та повернення їх в Китай. Своєю чергою, у КНР говорять, що ці їхні “осередки”, яким керують виключно волонтери, а не поліція, допомагають громадянам КНР оновлювати документи та інші послуги.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон намагається залучити Китай до переговорів України та росії. Однак таку ініціативу не підтримують деякі європейські партнери, дехто з них вважає це передчасною спробою і побоюється за підрив європейської єдності.

За даними Bloomberg, стратегія французького лідера передбачає, що Україна та рф сядуть за стіл переговорів вже цього літа. При цьому Китай нібито виступить одним із посередників.

Головне