США проведуть багато роботи із союзниками після візиту Байдена в Київ, - радник Білого дому

США проведуть багато роботи із союзниками після візиту Байдена в Київ, - радник Білого дому

Після зустрічі американського президента Джо Байдена з Володимиром Зеленським Сполучені Штати Америки націлені реалізувати великий обсяг роботи із союзниками та партнерами. Зокрема, це стосується підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу.

"Він (Байден – ред.) мав нагоду вчора провести глибоку, детальну розмову з президентом Зеленським щодо кожного аспекту конфлікту. І в результаті цього буде проведено багато подальшої роботи, у тому числі, у тісній консультації з нашими союзниками та партнерами", - розповів Салліван.

Крім того, радник зазначив, що глава Білого дому скористається цією можливістю у вівторок. Йдеться про зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою та його командою.  За його словами, Байден має намір обговорити продовження роботи у рамках більшої коаліції країн. Ці країни "прагнуть підтримати Україну військовою, економічною, гуманітарною допомогою та іншими формами підтримки".

При цьому Джейк Салліван уточнив, що теми переговорів президентів Байдена і Дуди також включатимуть "усі аспекти" війни рф проти України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що візит американського лідера США Джо Байдена до Києва має для України стратегічне значення. Як очікується, завдяки йому буде вирішено багато важливих питань, зокрема і тих, які “підвисли”. В ОП подякували раднику президента США з нацбезпеки Джейку Саллівану. Він брав участь у плануванні візиту Байдена до Києва.

Під час візиту президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до Києва прем’єр-міністр України Денис Шмигаль порушив питання щодо санкцій проти ядерної галузі росії. Саме вона є гаманцем для продовження війни.

Головне