США поставлять Тайваню зброю на 2 мільярди доларів, - ЗМІ

США поставлять Тайваню зброю на 2 мільярди доларів, - ЗМІ

США погодили продаж Тайваню зброї на суму 2 мільярди доларів, що включає системи NASAMS, які пройшли бойові випробування в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Ця поставка стала першою для Тайваню й охоплює ракетні та радіолокаційні системи на 1,16 мільярда доларів, основним підрядником є RTX Corp. Пентагон підкреслив, що продаж зброї відповідає інтересам США, забезпечуючи модернізацію та оборонну здатність Тайваню, а також стабільність у регіоні.

Зростання військового тиску з боку Китаю, який заявляє свої претензії на Тайвань, викликає занепокоєння Вашингтона. Міноборони Тайваню високо оцінило передачу NASAMS, зазначивши, що досвід їх застосування в Україні підвищить протиповітряну оборону острова на тлі постійних військових маневрів Китаю.

У заяві китайського Управління у справах Тайваню було наголошено, що майбутнє острова можливе лише в складі КНР, а будь-які спроби незалежності не матимуть успіху.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав свої війська підготуватися до війни.

За інформацією державної телекомпанії CCTV, Сі Цзіньпін відвідав бригаду ракетних військ Народно-визвольної армії Китаю 17 жовтня. Під час візиту він наголосив на необхідності "всебічно посилити підготовку до війни та забезпечити військам надійну бойову готовність". Лідер Китаю також підкреслив важливість підвищення стратегічних стримуючих та бойових можливостей збройних сил.

Як повідомляє "Ми-Україна" раніше, керівництво Північної Кореї планує направити до росії ще одну групу своїх солдатів для участі у війні проти України.

Головне