США подвоять випуск ключового боєприпасу, який використовується в Україні

США подвоять випуск ключового боєприпасу, який використовується в Україні

Американська "оборонка" розраховує удвічі наростити обсяги виробництва артилерійських боєприпасів для потреб України. Як очікується, процес збільшення випуску снарядів має бути завершений до жовтня 2025 року, пише Defence One із посиланням на заяву керівника відділу закупівель армії США Дага Буша.

За розрахунками, у жовті 2023 року США випустили з конвеєрів 28 000 снарядів. Вже жовтні 2024 року, за планом, обсяг має зрости до 75 000, а ще за рік - до 100 000.

Частково посприяти нарощуванню зможе введення в експлуатацію нового оборонного заводу, яку армія США нині будує на території штату Техас. На його потужностях, як розповів Буш, буде "абсолютно новий спосіб виробництва снарядів, використовуючи абсолютно нові технології, які ми ніколи не використовували раніше".

Наявні на сьогодні у ЗСУ обсяги артилерійських боєприпасів не дає українському війську наздогнати армією рф за кількістю. 

Втім наміри США довести щомісячне виробництво снарядів до 100 000 одиниць залежатиме від того, "чи подолає Конгрес політичні розбіжності".

Нагадаємо, Білий дім розкритикував проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю, окремо від України. В адміністрації Джо Байдена заявили, що президент ветує цей документ, якщо його проголосує Конгрес. Натомість американський лідер звернувся до законодавців із закликом підтримати угоду, яка передбачає 60 млрд доларів допомоги для України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці січня стало відомо, що ЄС не зможе передати Україні обіцяний 1 000 000 боєприпасів до весни 2024 року.

Головне