США планують розблокувати $50 млрд коштом активів рф для України

США планують розблокувати $50 млрд коштом активів рф для України

Сполучені Штати Америки намагаються розблокувати позики для України на суму 50 мільярдів доларів коштом заморожених активів росії. 

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв’ю Forbes.

Вона зазначила, що це вдасться зробити у співпраці з партнерами до кінця 2024 року.

"Ми працюємо над розблокуванням 50 млрд доларів позики для України, що базується на російських суверенних активах. Ми віримо, що це можна зробити в співпраці з європейцями та іншими партнерами до кінця року", - наголосила пані посол.

Також вона додала, що у разі досягнення успіху "це відкриє значну суму коштів".

За словами Брінк, майбутнє фінансування вимагатиме певних кроків, особливо зважаючи на майбутні вибори у США, і це рішення ще належить ухвалити.

"Але можу сказати, що я не бачу зменшення сильної двопартійної підтримки України", - підкреслила посол США.

Нагадаємо, Україна буде пріоритетом для нового генерального секретаря НАТО Марка Рютте. Про це він оголосив під час церемонії прийняття повноважень генсека Альянсу у штабквартирі НАТО в Брюсселі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський привітав Марка Рютте з набуттям повноважень генерального секретаря НАТО.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.