США підтвердили "непохитну підтримку Ізраїлю перед обличчям загроз з боку Ірану", — Пентагон

США підтвердили

Сполучені Штати Америки підтвердили свою беззастережну підтримку Ізраїлю в умовах зростаючої напруженості на Близькому Сході. Про це повідомив Пентагон за підсумками розмови між міністром оборони США Ллойдом Остіном та його ізраїльським колегою Йоавом Галантом.

Під час телефонної бесіди сторони обговорили поточну ситуацію в регіоні та загрози, які походять від Ірану, ліванського угруповання "Хезболла" та інших союзників Тегерану в регіоні.

Пентагон наголосив, що США залишаються відданими забезпеченню безпеки Ізраїлю перед лицем цих викликів.

Водночас американська сторона підкреслила, що пріоритетним завданням залишається досягнення угоди про припинення вогню в секторі Гази. Такий крок, на думку США, дозволить забезпечити звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.

Нагадаємо, Ізраїль готується до можливої сухопутної операції проти "Хезболли" в Лівані. Уряд Беньяміна Нетаньягу схвалив план наступу на південь Лівану, розроблений Генеральним штабом Ізраїлю. Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїль переходить до нової фази війни, зміщуючи фокус на північний фронт. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.

 

Головне