США передали Україні два потужні автотрансформатори

США передали Україні два потужні автотрансформатори

Сполучені Штати Америки передали Україні два потужні автотрансформатори для підтримки енергетичної інфраструктури. Вони вже прибули в Україну.

Про це повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

"У той час як росія запускає ракети та безпілотники по енергетичній мережі України, США допомагають підтримувати електроенергію", - розповіла американська представниця у соцмережі.

За її словами, цього тижня США у співпраці з НЕК "Укренерго" доставили два автотрансформатори, які допоможуть підтримати мешканців України цієї зими. Крім того, допомоги від США надалі буде більше, додала Брінк.

Нагадаємо, Сполучені Штати постійно підтримують енергетичну систему України під час війни проти росії. Зокрема, 28 листопада США внесли до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України. Це був перший внесок Уряду США до Фонду.

Водночас у НЕК "Укренерго" знову закликають українців заощаджувати електроенергію через суттєве зростання споживання, що збільшує навантаження на енергосистему. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати націлились на суттєве урізання доходів, які російський режим отримує від торгівлі енергоресурсами. Йдеться про зменшення обсягу доходів удвічі до кінця поточного десятиліття. Для досягнення поставленої мети вже запроваджені санкції необхідно зберегти на "довгі роки".

Головне