США передадуть Україні ще одну систему Patriot, - NYT

США передадуть Україні ще одну систему Patriot, - NYT

США надішлють Україні ще один ракетний комплекс Patriot за рішенням президента Джо Байдена. Це буде друга система Patriot, яку США передадуть Україні, хоча Пентагон регулярно постачає ракети для них.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на американських чиновників.

Видання пише, що Байден ухвалив це рішення минулого тижня після серії високопрофільних зустрічей і внутрішніх дебатів щодо задоволення потреб України у протиповітряній обороні без шкоди для боєздатності США.

Нову систему Patriot, яка стане другою, надісланою США в Україну, буде доставлено з Польщі, де вона захищає ротаційні сили американських військ, які повертаються додому.

За словами представників США, система може бути розгорнута на передовій лінії в Україні протягом найближчих кількох днів, залежно від необхідного технічного обслуговування або модифікацій.

Офіційного підтвердження цієї інформації з боку влади США ще не було.

Нагадаємо, протягом наступних місяців Німеччина передасть Україні третю систему ППО Patriot, а також установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси.

Шольц звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу зі збільшення спроможності української ППО "усім, чи можна".

Телемарафон "Єдині новини" разом з колегами із медіасфери розпочинають масштабний збір коштів на ударні морські дрони MAGURA V5 ГУР МО.

Реквізити для поповнення банки “MAGURи для ГУРу”:

Отримувач: Подолянчук Діана Станіславівна

IBAN: UA613220010000026201345832856

ІПН/ЄДРПОУ: 3413801086

Monohttps://send.monobank.ua/jar/7dFh8mmuXf

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Дмитро Плетенчук йде з посади речника пресцентру Сил оборони Півдня.

Головне