США оголосили нагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію про пропагандистів рф

США оголосили нагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію про пропагандистів рф

Державний департамент США звинувачує російську медіаорганізацію "Рибарь" у втручанні у виборчий процес США та спробах дестабілізації американського суспільства. Про це повідомила пресслужба уряду США.

За даними американської влади, цей проєкт, раніше фінансований засновником "ПВК Вагнера" Євгеном Пригожиним, зараз отримує кошти від підсанкційної держкорпорації "Ростех".

"Рибарь" звинувачують у керуванні пропагандистськими медіаканалами, які просувають проросійські та антизахідні наративи в США.

Особливу увагу привернув створений проєктом обліковий запис TEXASvsUSA в соцмережі X, який нібито використовував проблему нелегальної імміграції для розпалювання міжпартійної та расової ворожнечі.

“”Рибар” керує пропагандистськими каналами в соціальних мережах для просування політичних інтересів російського уряду в Сполучених Штатах”, – заявили у відомстві.

Американська влада стверджує, що діяльність "Рибаря" спрямована на посилення військового потенціалу росії та підрив демократичних процесів у США. Програма "Винагорода за правосуддя" пропонує до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати та локалізувати осіб, причетних до цієї діяльності.

Нагадаємо, на засіданні міністрів оборони країн "Великої сімки" (G7) 19 жовтня Україна зробила крок у зміцненні своєї безпеки. Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про підписання ключової угоди з Німеччиною та іншими європейськими партнерами щодо термінового посилення системи протиповітряної оборони країни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, зробив заяву щодо дій російських військ на території рф.

Головне