США оголосили про пакет військової допомоги Тайваню на $345 млн

США оголосили про пакет військової допомоги Тайваню на $345 млн

Сполучені Штати виділяють пакет військової допомоги Тайваню у розмірі 345 мільйонів доларів.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

У документі зазначено, що Державний департамент США може надати відповідну суму. Гроші спрямовані на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та навчання для надання допомоги Тайваню.

Речник Пентагону Мартін Майнерс заявив, що пакет включає "можливості для самооборони, які Тайвань зможе використати, аби посилити свою здатність до стримування зараз і в майбутньому".

За його словами, системи, включені в пакет, "стосуються критично важливих оборонних запасів, багатодоменної обізнаності, протитанкової та протиповітряної оборони".

Тайвань відокремився від Китаю в 1949 році під час громадянської війни. Президент Китаю Сі Цзіньпін зберігає право Китаю захопити нині самоврядний острів силою. Пекін вже звинуватив США в тому, що вони перетворили Тайвань на "порохову бочку" через обіцяну йому зброю на мільярди доларів.

США дотримуються політики "Єдиного Китаю", відповідно до якої вони формально не визнають незалежність Тайваню і не мають офіційних дипломатичних відносин з островом на знак поваги до Пекіна. Однак законодавство США вимагає надійного захисту Тайваню, а США повинні розглядати всі загрози острову як питання, що викликають "серйозне занепокоєння".

"Передача запасів зброї на Тайвань зараз, до початку потенційного нападу, є одним із уроків, які США засвоїли з вторгнення росії в Україну", - заявила на початку року заступниця міністра оборони Пентагону Кетлін Хікс.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Греції за добу виникло понад 50 лісових пожеж.

Головне