США обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, - Патрік Райдер

США обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, - Патрік Райдер

Американські чиновники обговорюють з українськими колегами довгострокові цілі операції ЗСУ в Курській області. Про це повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив на брифінгу.

Речник Пентагону зазначив, що за словами Зеленського, наступ у Курській області здійснено для створення буферної зони.

"Що стосується операції в Курську, то вони (ЗСУ – ред.) явно змусили росіян відбиватися. Це, безумовно, продемонструвало творчий підхід і бойову доблесть українців, але коли справа доходить до їхніх довгострокових цілей, то ми все ще обговорюємо це з ними", – констатував речник Пентагону.

Операцією в Курській області українські захисники продемонстрували креативність і бойову майстерність. Вони "явно змусили росіян попрацювати над відповіддю".

"Але коли мова заходить про те, якими є їх довгострокові цілі тут, це те, що ми все ще обговорюємо з ними", - зазначив представник Пентагону.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що 20 серпня провів розмову з нідерландським колегою Каспаром Велдкампом, під час якої обговорювали постачання винищувачів F-16 та систем ППО для України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, операція на Курщині довела, що росія здатна воювати лише на тих ділянках фронту, де має тотальну ресурсну перевагу.

 

Головне