США не причетні до ударів Ізраїлю по Ірану, - Білий дім

США не причетні до ударів Ізраїлю по Ірану, - Білий дім

Сполучені Штати Америки не беруть участі у військових операціях, які проводить Ізраїль проти Ірану, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт.

Про це повідомляє CNN.

"Ми розуміємо, що Ізраїль проводить цілеспрямовані удари по військових об'єктах в Ірані, діючи в порядку самооборони та у відповідь на іранську атаку з використанням балістичних ракет 1 жовтня. За більш детальною інформацією про ці операції рекомендуємо звертатися до ізраїльського уряду", – зазначив Саветт.

Водночас, за інформацією джерел, Ізраїль заздалегідь повідомив Білий дім про підготовку ударів.

Нагадаємо, армія оборони Ізраїлю оголосила про завершення нічної операції, в рамках якої було завдано серії авіаударів по військових об'єктах в Ірані.

Ізраїльські військові заявляють, що удари стали відповіддю на попередні атаки з боку Ірану. В атаках на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю взяли участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідувальні засоби.

"Якщо Іран зробить помилку та вирішить піти на ескалацію, Ізраїль готовий відповісти", – заявив контр-адмірал Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

Ціллю ударів стали військові об'єкти, зокрема батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, що використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, п'ятеро ізраїльських солдатів загинули через атаку бойовиків "Хезболли" на півдні Лівану, ще 19 отримали поранення.

Головне