США не отримали гарантій від Ізраїлю, що атак на ядерні об’єкти Ірану не буде, - ЗМІ

США не отримали гарантій від Ізраїлю, що атак на ядерні об’єкти Ірану не буде, - ЗМІ

Ізраїль не надавав гарантій адміністрації президента США Джо Байдена, що не буде завдавати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на удари іранськими балістичними ракетами 1 жовтня.

Про це телеканалу CNN повідомив представник Держдепу США.

Офіційні особи США висловили підтримку Ізраїлю у відповідь на ракетну атаку Ірану на початку цього тижня, при цьому багато посадовців публічно заявили, що наслідки повинні бути. У той же час, офіційні особи також висловили занепокоєння, оскільки вони борються з нестабільністю на Близькому Сході, яка стає все більш неконтральованою.

"Ми сподіваємося і очікуємо побачити мудрість і силу, але, як ви знаєте, жодних гарантій", – підкреслив представник Держдепу США.

Він додав, що "дуже важко сказати", чи скористається Ізраїль річницею нападів ХАМАС 7 жовтня для атаки у відповідь.

"Я думаю, що цей день Ізраїль буде уникати, якщо щось і буде, то, швидше за все, до або після 7 жовтня", - заявив посадовець.

За його словами, США вже майже рік працюють над тим, щоб запобігти переростанню конфлікту у велику війну - і поки що їм це вдається, але ситуація знаходиться на межі.

Нагадаємо, ЄС розробляє пакет санкцій проти Ірану, який охопить близько дюжини фізичних осіб та організацій, включаючи компанії з інжинірингу, металургії та авіаційної галузі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Сполучені Штати Америки завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що перебувають під контролем хуситів у Ємені. Ця операція стала відповіддю на загрози, які бойовики, підтримувані Іраном, становили для безпеки міжнародних вод.

Головне