США націлились на "гаманець" ХАМАСу: дають $10 млн за дані про фінансування угруповання

США націлились на

Сполучені Штати пропонують до 10 мільйонів доларів винагороди за надання інформації про фінансування терористичного угруповання ХАМАС або будь-яких даних, які можуть бути використані для порушення фінансових механізмів палестинського ісламістського руху. Відповідне оголошення зробив американський Державний департамент. 

Вашингтон цікавить інформація про п'ятьох фінансових "посередників" бойовиків:

  • Абдельбасіта Хамзу Ельхасана Хайра,
  • Амер Камаля Шаріфа Альшаву,
  • Ахмеда Саду Джалеба,
  • Валіда Мохаммеда Мустафу Джадаллу
  • Мухаммада Ахмада Абд Аль-Даїма Насраллу.

Перший зі списку перебуває на території Судану. Відомо, що він управляв великою кількістю компаній в інвестпортфелі ХАМАСу і брав участь у переказі майже 20 млн доларів угрупованню. У США мають відомості про його зв'язки з суданським лідером Омаром Баширом та ісламістськими угрупованнями, які підривають стабільність у Судані.

Наступні троє осіб з переліку є частиною інвестиційної мережі угруповання в Туреччині. 

Останній, тісно пов'язаний з іранськими організаціями, брав участь у переказі десятків мільйонів доларів ХАМАСу. На сьогодні він знаходиться у Катарі. 

Як відомо, США визнали ХАМАС терористичною організацією 26 років тому.

Нагадаємо, видання Bild восени показало, як живуть лідери терористичного угруповання ХАМАС. Так, наприклад, статки Ісмаїла Ганії - одного з лідерів ХАМАС - налічують 2,5 млрд доларів. Він давно мешкає за кордоном, звідки і керує організацією. У Туреччині його часто бачать із жінками на вечірках з алкоголем, що до слова, суперечить ісламським законам. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Франція та Йорданія скинули з літака у Сектор Гази сім тонн термінової гуманітарної та медичної допомоги для польового госпіталю. 

Головне