США наступного тижня запровадять "потужні санкції", спрямовані проти рф, - Мінфін

США наступного тижня запровадять

Міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що наступного тижня її відомство запровадить "нові потужні санкції" проти третіх країн, які допомагають росії у її агресії проти України.

Про це вона заявила на пресконференції 22 жовтня, передає AFP.

За її словами, нові обмеження будуть спрямовані "проти тих, хто підтримує військову машину Кремля, зокрема посередників у третіх країнах, які постачають росії критично важливі ресурси для її ЗС рф".

Більше деталей щодо майбутніх заходів Єллен не назвала.

З моменту початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року США вже запровадили серію санкцій, спрямованих на обмеження джерел доходів та промислового комплексу Росії.

Нагадаємо, Сполучені Штати продовжать посилювати обмеження на експорт російського зрідженого природного газу, щоб скоротити фінансові можливості Кремля для ведення війни в Україні.

Торік США ввели санкції проти нового російського заводу "Арктик СПГ-2", після чого додатково запровадили проти суден, які почали транспортувати з нього енергоносій. На сьогодні, завдяки цим діям, ще жоден танкер з газом цього заводу досі не розвантажився в іноземних портах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні після скасування медико-соціальних експертних комісій планують запровадити прозору цифрову європейську систему.

Головне