США найближчим часом можуть обмежити інвестиції у технологічний сектор Китаю, - ЗМІ

США найближчим часом можуть обмежити інвестиції у технологічний сектор Китаю, - ЗМІ

Сполучені Штати Америки збираються заборонити громадянам та місцевим компаніям інвестиції у технологічні сектори Китаю. Про це пише Bloomberg.

За даними видання, у найближчі тижні президент США Джо Байден підпише відповідний закон. Документ обмежить критичні американські технологічні інвестиції у Китаї.

Попередньо відомо, що обмеження стосуватимуться сфери напівпровідників, штучного інтелекту та квантових комп’ютерів.

"Він не стосуватиметься наявних інвестицій та заборонятиме лише певні операції. Про інші угоди необхідно буде інформувати уряд", - пише видання.

При цьому у виданні наголосили, що Байден вже неодноразово відкладав підписання цього указу і це може відбутися знову.

"Обмеження не набудуть чинності до наступного року, а їхній масштаб буде визначений у процесі написання правил, який включатиме період збору коментарів, аби зацікавлені сторони могли висловити свою думку щодо остаточної версії", - йдеться в матеріалі.

Також зазначається, що даний указ є частиною зусиль Білого дому, спрямованих на обмеження спроможності Китаю розвивати нові технології для використання у національній та економічній безпеці.

"Ці зусилля ускладнили й так не прості відносини адміністрації Байдена із Китаєм, який вбачає ці обмеження спробою стримати й ізолювати країну", - зазначає Bloomberg.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни за допомогою Мальдів обходять антиросійські санкції та купують напівпровідники. Лише протягом року після повномасштабного вторгнення росії в Україну Мальдіви передали окупантам близько 400 тисяч напівпровідників.

Головне