США надіслали Ірану приватне повідомлення про напади хуситів у Ємені

США надіслали Ірану приватне повідомлення про напади хуситів у Ємені

Сполучені Штати Америки надіслали Ірану приватне повідомлення щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі. Про це заявив президент США Джо Байден, інформує Reuters.

Відомо, що у повідомленні наголошувалося, що підтримувані Іраном бойовики-хусити Ємену несуть відповідальність за напади на комерційне судноплавство в Червоному морі.

"Я вже передав послання Ірану. Ми зробили це приватно, і ми впевнені, що добре підготувалися", - зазначив Байден.

Президент США назвав хуситів терористичною організацією.

Варто зауважити, що адміністрація Джо Байдена виключила хуситів зі списку іноземних терористичних організацій у 2021 році.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки завдали новий удар по об'єктах хуситів у Ємені попри заяви про бажання уникнути ескалації конфлікту. 

Нові удари були набагато меншими за масштабом, ніж попередньої ночі. Ціллю США був радарний комплекс хуситів, який використовувався для ударів ними по суднах.

Як повідомляли "Ми-Україна", турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган виступив із різкою критикою США та Великої Британії, коментуючи масований удар по хуситах в Ємені. Він назвав їхні дії "непропорційним застосуванням сили"

 

Головне