США надали Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 млрд доларів, - Володимир Зеленський

США надали Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 млрд доларів, - Володимир Зеленський

США надали Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярдів доларів. Про це повідомив Володимир Зеленський. 

Президент України подякував президенту Джо Байдену та американському народу за черговий пакет у 250 мільйонів доларів.

"Лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі", - додав він у X (Twitter).

Україна отримає додаткові ракети та компоненти для протиповітряної оборони, протитанкову зброю, боєприпаси, засоби розмінування й інше обладнання.

Нагадаємо, повноцінного переходу Сил оборони України на снаряди калібру 155 мм стандарту НАТО наступного року не станеться. У 2024 році українські воїни ще будуть користуватися "радянськими" калібрами, розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін напередодні заявив, що Україні вдалося виробити в рази більше мінометних та артилерійських боєприпасів цього року. За його словами, держава наростила виробництво втричі, а в 2024-му році планує збільшити в шість разів. Під час підсумкового річного брифінгу він також анонсував, що вже наступного року Україна стане серійно випускати снаряди калібру 155-мм.

 

 

Головне