США надали Польщі 2 млрд доларів на закупівлю зброї, зокрема новітніх винищувачів

США надали Польщі 2 млрд доларів на закупівлю зброї, зокрема новітніх винищувачів

Сполучені Штати Америки надали Польщі позику на суму 2 мільярди доларів. Ці кошти призначені для придбання військової техніки американського виробництва. До переліку озброєнь, які Польща зможе закупити, входять бойові літаки F-35, системи протиповітряної оборони Patriot та основні бойові танки Abrams.

Про це повідомили у письмовій заяві керівника пресслужби Держдепартаменту Меттью Міллера.

"Польща є непохитним союзником США, і ця угода ще більше посилить східний фланг НАТО", - наголосив Міллер. 

Варшава на ці гроші закупить новітні винищувачі F-35, зенітно-ракетний комплекс Patriot і танки Abrams. За словами Міллера, Польща є вірним союзником США, а тому ця угода має ще більше зміцнити східний фланг НАТО.

Це інструмент співпраці у сфері безпеки, зарезервований для деяких із найважливіших партнерів США у сфері безпеки.

"Польща є лідером в НАТО, нині витрачаючи 4% ВВП на оборону, що є найвищим показником в Альянсі. У Польщі розміщено тисячі військовослужбовців США та союзників, включаючи штаб-квартиру V корпусу США (передового базування) у Познані", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Ринковій площі в центрі Кракова відбулася акція пам'яті, пов'язана з російським масованим обстрілом цивільних об’єктів по всій території України 8 липня. Про це повідомляє Генеральне консульство України в Кракові.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Іран значно розширив два ключові об'єкти з виробництва балістичних ракет після угоди від жовтня 2022 року. Про це повідомило видання Reuters.

Головне