США можуть вжити санкції проти китайських банків через підтримку рф

США можуть вжити санкції проти китайських банків через підтримку рф

Сполучені Штати та їхні союзники можуть вжити заходів проти китайських компаній та фінансових установ через підтримку Пекіном російської війни проти України.

Про це сказав заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє Reuters. 

Це попередження стало черговим кроком у посиленні тиску на Китай з боку адміністрації Байдена, яка вже у грудні минулого року видала указ, що погрожує санкціями фінансовим установам, які допомагають росії обходити західні санкції.

"Я думаю, що ми в першу чергу зосереджені на китайських компаніях, які систематично брали участь у підтримці росії", - заявив Кемпбелл журналістам.

Коли його запитали, чи можуть бути покарані китайське керівництво та банки він відповів, "Ми також уважно подивимося на фінансові установи.".

Заява Кемпбелла прозвучала на початку зустрічі з віце-міністрами закордонних справ Японії та Південної Кореї Масатакою Окано та Кім Хьонг Кюном 31 травня. Ці три країни-союзники активізували співпрацю у відповідь на спільне занепокоєння щодо Китаю, Північної Кореї та війни росії в Україні.

"Будуть зроблені кроки не лише Сполученими Штатами, але й іншими країнами, що свідчить про наше глибоке невдоволення тим, що Китай прагне зробити у своїх відносинах з росією на полі бою в Україні", - сказав Кемпбелл. 

Союзники зобов'язалися “використовувати свій колективний потенціал для зміцнення безпеки та підтримки миру та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні”.

Також лідери зобов'язалися “ще тісніше працювати над підтримкою енергетичної інфраструктури України, її відновленням та зусиллями, щоб притягнути Росію до відповідальності за її дії”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз розглядає можливість введення тарифів на російський імпорт на суму до 42 млрд євро, який досі не підпадав під санкції, запроваджені блоком у відповідь на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Головне