США можуть відправити допомогу Україні до кінця наступного тижня

США можуть відправити допомогу Україні до кінця наступного тижня

Голова комітету з розвідки Сенату США Марк Ворнер припустив, що Штати можуть відправити допомогу для України уже наступного тижня. Про це повідомили CBS News.

"Отримання цього додаткового обладнання має пройти якнайшвидше. Я сподіваюся, що як тільки це надійде до президента у вівторок або середу, ці поставки будуть відразу відправлені з ракети ATACMS більшого радіуса дії", - сказав сенатор.

Пакет підтримки для України мали б відправити ще пів року тому, проте наразі найкращий час для відправки буде саме зараз - на цьому тижні.

Він наголосив, що українські захисники за два роки повномасштабного вторгнення знищили 87% наявних у Росії сухопутних сил, 63% їхніх танків та 32% бронетранспортерів.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони України Рустем Умєров доповіли Володимиру Зеленському про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту, втрати окупантів та протиповітряну оборону країни. Про це повідомили у зверненні президента України Володимира Зеленського.

Як писали "Ми-Україна" раніше, минулої доби Сили оборони півдня ліквідували 128 російських окупантів. Також знищили 44 одиниці озброєння та військової техніки армії рф. Про це повідомили Сили оборони півдня.

Головне