США можуть стати ключем до частих ударів у глиб території росії

США можуть стати ключем до частих ударів у глиб території росії

Президент Володимир Зеленський має намір обговорити з американським колегою Джо Байденом можливість надання Україні дозволу на завдання ударів по російській території.

Про це повідомляє ABC News.

Зеленський підкреслив, що отримання дозволу на використання далекобійних ракет дозволить Україні націлюватися на російські авіабази, з яких ведуться обстріли українських територій.

Він також висловив впевненість у готовності інших європейських союзників, таких як Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина, підтримати це рішення, проте зазначив, що провідна роль у цій ініціативі повинна належати США.

“Сполучені Штати та президент Байден відіграють ключову роль у цій ситуації. Усі очікують на їхню позицію, адже це критично важливо для нашого захисту”, — додав Зеленський.

Також президент України відмовився надати деталі плану перемоги, але вказав, що він має на меті змусити російського диктатор Володимира Путіна до переговорів на справедливих умовах, зазначивши, що наразі очільник Кремля не готовий до серйозних переговорів.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, американські високопосадовці вважають, що Україна не надала переконливих доказів на користь того, що удари по території росії за допомогою далекобійних ракет суттєво вплинуть на хід війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський повідомив, що провів у Сполучених Штатах Америки зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Головне