США модернізували системи РЕБ на винищувачах F-16, які отримала Україна

США модернізували системи РЕБ на винищувачах F-16, які отримала Україна

США перепрограмували комплекс радіоелектронної протидії на українських F-16 для протистояння сучасному російському озброєнню. Про це повідомили у підрозділі ВПС США 350th Spectrum Warfare Wing​.

Українські літаки оновлювали інженери з 68 ескадрильї радіоелектронної боротьби у співпраці з норвезькими та данськими колегами.

"Щоб ефективно інтегрувати F-16 у ВПС України, його підсистеми РЕБ потрібно було перепрограмувати, щоб вони були ефективні проти російських загроз", – пояснили американські військові.

Окремо вони відзначили, що Україна є офіційним замовником послуг у 68-ї ескадрильї, що дозволить підрозділу забезпечувати підтримку та своєчасне оновлення та модернізацію систем РЕБ на основі досвіду та рекомендацій від української сторони.

Спільно з данськими та норвезькими спеціалістами американські фахівці перепрограмували комплекси РЕБ на винищувачах F-16 з Данії та Нідерландів.

Робота над авіаційними системами виявилась складною через стислі терміни та потребою модифікації комплексу, що не стоїть на озброєнні США.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів, що з поверненням бійців НГУ "Азов" є складнощі і сімʼї військових про них повинні знати. Про це він заявив під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у вересні цього року передасть весь план кандидатам у президенти США — Камалі Гарріс та Дональду Трампу. Про це Володимир Зеленський сказав під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Головне