США готують для України новий пакет військової допомоги на $125 мільйонів, - Associated Press

США готують для України новий пакет військової допомоги на $125 мільйонів, - Associated Press

Адміністрація президента США Джо Байдена готується оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 125 мільйонів доларів. Про це повідомляє Associated Press.

Видання пише, що оголосити про нього можуть вже сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня незалежності України.

У нього увійдуть - ракети ППО, боєприпаси для HIMARS, Javelin, системи РЕБ та боротьби з БпЛА, боєприпаси калібру 155-мм та 105-мм.

Зброю передадуть у рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєння, а це означає, що вона береться із запасів Пентагону і може бути доставлена швидше.

"Чиновники говорили на умовах анонімності, оскільки про допомогу не було оголошено публічно. Офіційне оголошення може бути вже в п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України", - повідомило видання.

Нагадаємо, за добу 22 серпня на фронті відбулось 135 бойових зіткнень, є успіхи на Курському напрямку. Про це повідомило зведення Генштабу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, повітряні сили 22 серпня завдали авіаудару високоточними американськими бомбами GBU-39 по взводному опорному пункті у Курській області. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Головне