США готові до переговорів з росією, Китаєм та КНДР щодо скорочення ядерної зброї, - Байден

США готові до переговорів з росією, Китаєм та КНДР щодо скорочення ядерної зброї, - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що країна готова до діалогу з росією, Китаєм і Північною Кореєю для зменшення ядерної загрози. Переговори можуть відбутися "без жодних попередніх умов".

Про це повідомив Білий дім після виступу Байдена на церемонії вшанування лауреатів Нобелівської премії миру.

"Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози", - заявив Байден.

Він підкреслив, що немає сенсу відмовлятися від зусиль, спрямованих на зменшення ядерних арсеналів, оскільки це на користь не тільки їхнім країнам, але і всьому світу.

Американський президент також зазначив, що зниження ядерної загрози особливо важливе через нинішні світові виклики.

"Ці ядерні ризики підривають норми та угоди, над запровадженням яких ми спільно працювали, і суперечать життєво важливій роботі сучасних Нобелівських лауреатів", - додав президент США.

Байден також згадав про свою минулорічну поїздку до Хіросіми. Там він зустрівся з людиною, яка пережила атомне бомбардування.

"Я почув нагадавування, що ми повинні продовжувати просуватися до дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 жовтня Нобелівську премію миру отримав японський рух людей, які пережили бомбардування Хіросіми і Нагасакі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, танки Ізраїлю прорвалися на базу миротворців в Лівані - що це пояснили в ЦАХАЛі та як відреагували в ООН.

Головне