США готові дати Україні кредит на 50 млрд доларів, який погасять російськими активами

США готові дати Україні кредит на 50 млрд доларів, який погасять російськими активами

Сполучені Штати готові надати Україні кредит розміромі приблизно 50 мільярдів доларів, який буде погашений коштом прибутків від заморожених російських активів. Про це повідомляє видання Financial Times.

Вашингтону потрібно, щоб ЄС продовжив санкції щодо російських державних активів до кінця війни. Це гарантуватиме, що США отримуватимуть виплати для погашення кредиту.

"Існує ймовірність того, що члени "Великої сімки" підтримають військові зусилля України, використовуючи мільярди доларів у вигляді кредитів, пов'язаних із замороженими російськими активами", - сказала вона.

План США позичити гроші Україні (можливо, разом з іншими державами G7) є основним варіантом, який наразі розглядається. Дипломати кажуть, що це може залучити до 50 мільярдів доларів.

Нагадаємо, в Міністерстві енергетики України визнають, що проблема з відсутністю зв'язку під час вимкнень світла все ще актуальна, й обіцяють вжити заходів для її вирішення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російсько-окупаційні війська обстріляли село Інгулець Херсонської області, коли там саме зібралися жителі для отримання гуманітарної допомоги. Про це повідомила Херсонська ОВА.

Головне