США хочуть надати ще $37 млн Україні на кібербезпеку

США хочуть надати ще $37 млн Україні на кібербезпеку

Влада США працює з Конгресом, аби надати Україні додаткові 37 млн доларів допомоги для зміцнення кібербезпеки.

Про це повідомила прес-служба Державного департаменту США внаслідок щорічного засідання Кібердіалогу Україна-США в Таллінні 1 червня. Як зазначається, під час діалогу американська делегація підтвердила подальшу готовність до підтримки кіберзахисту України на тлі повномасштабного вторгнення росії.

"У межах цієї підтримки Сполучені Штати працюють із Конгресом над наданням Україні додатково 37 мільйонів доларів на кібердопомогу, що доведе загальну суму до 82 млн доларів з лютого 2022 року та понад 120 млн доларів – із 2016 року", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у Держдепі зазначили, що ця підтримка допомогла посилити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози. Вона також надала підтримку для захисту критично важливих мереж та цифрової інфраструктури.

У межах українсько-американського Кібердіалогу сторони поділилися своїми поглядами на роль кібербезпеки в довгостроковому цифровому розвитку України. До того ж вони обговорили майбутню двосторонню співпрацю в цій сфері.

Кібердіалог України та США було розпочато у 2017 році. З того моменту відбулись п'ять зустрічей у його форматі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова розповіла, що кібершахрайство в Україні в більшості йде з росії. Наразі дві третини компаній, що здійснюють шахрайські операції, є російськими. Вона додала, що в Україні був створений спеціальний сервіс, який допомагає боротися з шахрайством в інтернеті.

Головне