США дозволяють Україні збивати літаки та ракети над територією рф - Блінкен

США дозволяють Україні збивати літаки та ракети над територією рф - Блінкен

Американські Patriot можуть збивати російські винищувачі та ракети – над територією рф, щодо цього США дії України не обмежують. Про це повідомив державний секретар Сполучених Штатів заявив на спільній пресконференції із президенткою Молдови Маєю Санду під час візиту до Кишинева.

За його словами, Україна "має ухвалювати власні рішення про кращі шляхи для самооборони".

"Ще однією визначальною рисою нашої підтримки України уже понад два роки є адаптація, залежно від того, як змінювалися умови, поле бою, дії росії з погляду того, як вона проводить свою агресію, ескалацію. Ми також адаптувалися та пристосувалися, і я впевнений, що ми продовжуватимемо це робити", – заявив Блінкен.

На уточнювальне питання, чи означають ці слова, що США можуть підтримувати атаки України всередині росії, він відповів: "адаптувати та відкоригувати означає саме це".

У Білому домі натомість більш стримані. Останні атаки українських дронів неабияк зворохобили адміністрацію Джо Байдена. Зокрема, удари по радіолокаційних станціях "Воронеж М". 

Нагадаємо, Данія вирішила дозволити Україні бити її озброєнням по території російської федерації. Про відповідне рішення оголосив міністр закордонних справ Данії Ларс Локке Расмуссен під час спілкування з журналістами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, рада Європейського Союзу погодила встановлення мита на зернові та олійні культури з росії й Білорусі. Про це повідомив єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.

Головне