США дозволили Україні бити по рф західною зброєю, але є обмеження

США дозволили Україні бити по рф західною зброєю, але є обмеження

США надали Україні дозвіл на використання американської зброї для нанесення ударів по території росії, однак з обмеженнями.

Про це повідомив прес-секретар президента України Сергій Никифоров, передає на The Guardian.

Згідно з інформацією видання, Україна може використовувати ракетні системи HIMARS, надані США, для ударів по російським військам і командно-контрольним центрам.

Прес-секретар також зазначив, що Україна отримує позитивні сигнали щодо використання американської зброї на прикордонній з Харковом території.

Білий дім підтверджує, що їхня політика з щодо заборони ударів на глибину території рф залишається незмінною. Однак Україна не може використовувати ракети ATACMS для атаки об'єктів у російських регіонах, які не межують з Харківщиною.

Сам президент Зеленський у своєму інтерв'ю Guardian висловив бажання отримати дозвіл на використання британських ракет Storm Shadow на території рф. Він зазначив, що, незважаючи на заяви про протилежне, Лондон не надав "100% дозволу" на це. За словами президента України, можливо, Велика Британія чекала на рішення від США.

Напередодні у Норвегії підтримали право України бити західною зброєю по росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Польща наразі працює над наступним пакетом військової допомоги для України, який стане вже 45-м у порядку.

Головне