США дозволили "Азову" використовувати американську зброю після багаторічної заборони

США дозволили

Адміністрація Джо Байдена дозволила українській бригаді "Азов" використовувати американську зброю, скасувавши заборону, накладену багато років тому. Про це повідомляє видання Washington Post.

Адміністрація дозволить українському військовому підрозділу використати американську зброю. Заборона була запроваджена багато років тому на тлі побоювань у Вашингтоні щодо походження бригади.

"Після ретельної перевірки українська 12-та бригада спеціального призначення „Азов“ пройшла перевірку Ліхі, проведену Державним департаментом США", — заявив Держдеп, додавши, не виявив жодних доказів порушень прав людини бригадою.

Приблизно 10 років тому "Азову" заборонили використовувати американську зброю, оскільки посадовці США вважали, що деякі з її засновників дотримуються расистських, ксенофобських та ультранаціоналістичних поглядів.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 10 червня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1100 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили понад два десятки танків, 32 бойові броньовані машини, п'ять засобів ППО та літак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти втратили протягом 10 червня на Куп’янському напрямку 62 особи вбитими та пораненими, три танки і одну бойову броньовану машину. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Головне