США арештували літак президента Венесуели Мадуро, – CNN

США арештували літак президента Венесуели Мадуро, – CNN

Сполучені Штати Америки конфіскували літак, яким користувався самопроголошений президент Венесуели Ніколас Мадуро, і перевезли його до Флориди.

Про це повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Ця дія є черговим етапом ескалації вже давно напружених відносин між США і Венесуелою. У США дійшли висновку, що купівля літака порушувала американські санкції. Чиновники зазначили, що цей літак відігравав роль венесуельського аналога американського Air Force One і Мадуро використовував його для офіційних поїздок. Літак оцінюють у приблизно 13 млн дол.

Літак останнім часом перебував у Домініканській Республіці, яка, за інформацією телеканалу, тісно співпрацювала зі США у цій справі.

"Захоплення літака голови іноземної держави – нечуваний випадок для кримінальних справ. Ми посилаємо чіткий сигнал, що ніхто не стоїть вище за закон, ніхто не перебуває поза досяжністю санкцій США", – підкреслив неназваний чиновник.

Довідка.

У 2020 році Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення Мадуро та ще 14 високопосадовцям Венесуели у зв'язку з наркотероризмом, незаконним обігом наркотиків і корупцією. У заяві зазначено, що Мадуро та його колеги понад 20 років співпрацювали з колумбійськими повстанцями з ФАРК і сприяли ввезенню тонн кокаїну до США.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти 73 юридичних та 74 фізичних осіб.

Головне