Срібло з велотреку на Паралімпіаді-2024 виборов українець Єгор Дементьєв

Срібло з велотреку на Паралімпіаді-2024 виборов українець Єгор Дементьєв

Українець Єгор Дементьєв здобув срібну нагороду на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі. Спортсмен посів друге місце в індивідуальній гонці переслідування на 4000 метрів у класі C5 на велотреку.

Дементьєв успішно пройшов кваліфікацію та у фінальному заїзді показав результат 4 хвилини 17,785 секунд. Перемогу святкував французький спортсмен Доріан Фулон, який встановив новий світовий рекорд з часом 4:13.934.

Протягом більшої частини фінальної гонки український паралімпієць тримався на другій позиції. Незважаючи на спробу скоротити відставання на фінішній прямій, Дементьєву не вдалося випередити суперника.

Ця Паралімпіада стала четвертою в кар'єрі Єгора Дементьєва. Свій паралімпійський шлях він розпочав у 2012 році в Лондоні, де здобув два золота - у шосейній гонці та гонці з роздільним стартом. На Іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро спортсмен успішно захистив титул чемпіона в індивідуальній гонці з роздільним стартом.

Нагадаємо, світовий банк допоможе у новій освітній ініціативі в Україні. Проєкт під назвою Learn, або "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні", отримав схвалення Ради директорів банку. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство оборони України передало адміністрації президента США Джо Байдена перелік об'єктів на території рф, які Збройні Сили України мають намір атакувати за допомогою ракет ATACMS. Вашингтон наразі вивчає цей запит. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров.

Головне