Спроби Путіна зірвати саміт миру свідчать про його страх, - Петер Стано

Спроби Путіна зірвати саміт миру свідчать про його страх, - Петер Стано

У ЄС наголосили, що зусилля кремлівського правителя Володимира Путіна, який намагається підірвати ефективність запланованого у Швейцарії Саміту миру, свідчать про його страх. Про це повідомив речник зовнішньополітичного відомства ЄС Петер Стано.

Речник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу зазначив, що ЄС повністю підтримує ідею мирного саміту і вважає його мету дуже важливою.

"Спроба підірвати ефективність саміту паралельними заходами — це лише показує те, як Путін боїться саміту… Це важлива подія ми працюємо з партнерами з України, зі Швейцарією та іншими, щоб забезпечити найвищий рівень представництва та найбільшу можливу кількість країн, які беруть у цьому участь. Для нас це мирна подія року, дуже важлива для України, ми продовжуватимемо працювати для її успіху", – резюмував Стано.

Він зазначив, що ЄС повністю підтримує ідею мирного саміту і вважає його мету дуже важливою, "тому що ми бачимо в ньому джерело натхнення для майбутнього мирного процесу".

Говорячи про зусилля росії з організації паралельної зустрічі він сказав: "Спроба підірвати ефективність саміту паралельними заходами — це лише показує те, як Путін боїться саміту".

Нагадаємо, помер засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко. Про це йдеться на сайті агенства.

Як писали "Ми-Україна" раніше, мешканець Молодови вирішив незаконно перетнути кордон з Україною, щоб побачитися з жінкою, на березі річки його затримали прикордонники. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

Головне