Спроба Путіна заручитися від БРІКС підтримкою війни проти України провалилася - речник ЄС

Спроба Путіна заручитися від БРІКС підтримкою війни проти України провалилася - речник ЄС

Речник ЄС Пітер Стано заявив, що саміт БРІКС у Казані став черговою спробою російського диктатора Володимира Путіна вийти з міжнародної ізоляції, проте ці спроби не увінчалися успіхом.

Про це повідомив речник ЄС під час брифінгу.

За його словами, Путін намагався використати ротаційне головування росії в БРІКС для виходу з міжнародної ізоляції та отримати підтримку війни проти України. Однак ця спроба вийшла невдалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БРІКС - це торпеда в борт корабля G20, і ще більша торпеда в бік G7

Стало підкреслив, що в Казанській декларації немає єдиної позиції країн-членів щодо війни росії проти України, а лише згадка про “національні позиції” держав. Це, на його думку, демонструє провал спроби рф отримати підтримку в рамках БРІКС.

Речник також додав, що така позиція країни БРІКС є черговим доказом міжнародної ізоляції росії через її війну. Стано заперечив пункти декларації щодо “неправомірних” санкцій, наголосивши, що санкції ЄС обґрунтовані й застосовуються проти порушників міжнародного права.

Нагадаємо, у МЗС України прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС і дійшло висновку, що країнам не вдалося виробити єдиної позиції щодо російської агресії.

Як писав “Ми-Україна” раніше, усі північнокорейські солдати, які братимуть участи у війні проти України на боці армії рф, є законними цілями для українських оборонців.

Головне