Справа про зґвалтування на Закарпатті: Обухівський РТЦК перевірять через можливу допомогу обвинуваченим

Справа про зґвалтування на Закарпатті: Обухівський РТЦК перевірять через можливу допомогу обвинуваченим

Міноборони проведе детальну перевірку діяльності Обухівського РТЦК через можливу допомогу обвинуваченим у справі про групове зґвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті.

Підозрювані у злочині нібито намагалися мобілізуватися до лав Збройних сил, щоб уникнути покарання. Для цього вони звернулися по допомогу в Обухівський ТЦК та СП.

В МО підкреслили, що підозрюваним було відмовлено у мобілізації у зв'язку з даними про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення. Нині військові продовжують активно співпрацювати з правоохоронцями у цій справі.

"Для всебічного, повного та об'єктивного з'ясування обставин цієї справи Міністерство оборони направляє Головну інспекцію МОУ для детальної перевірки діяльності Обухівського ТЦК та СП. У разі виявлення ознак вчинення кримінального злочину, матеріали будуть передані до ДБР", - йдеться у повідомленні відомства.

Про цю ситуація напередодні публічно заявила юридична компанія "Міллер", яка представляє неповнолітню потерпілу у суді. За її даними, двоє 18-річних хлопців, які фігурують у справі про зґвалтування, здійснили спробу уникнути покарання через мобілізацію. Саме перед завершенням судового процесу вони несподівано поїхали до Обухівського ТЦК на Київщині, хоча живуть на Закарпатті. Адвокати потерпілої вважають це спробою втекти від правосуддя

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗМІ повідомили про затримання співробітниками ДБР керівника одного з районних ТЦК Тернопільщини під час отримання ним хабаря.

Головне