Справа про вибори-2020: Трампу висунуто нове обвинувачення

Справа про вибори-2020: Трампу висунуто нове обвинувачення

Спецпрокурор Джек Сміт висунув нове обвинувачення проти колишнього президента США Дональда Трампа у справі про втручання у вибори 2020 року. Ця подія відбулася через місяць після того, як Верховний суд США постановив, що колишні президенти можуть мати імунітет від судового переслідування за офіційні дії на посаді.

Як пише Reuters, Сміт, демонструючи рішучість притягнути Трампа до відповідальності, модифікував обвинувачення, щоб обійти рішення Верховного суду. Нове - зосереджується на діях політика як "кандидата", а не як чинного президента, намагаючись уникнути питання імунітету.

Основні пункти обвинувачення залишились незмінними. Трампа звинувачують у змові з метою обману урядової системи підрахунку голосів, корупції та перешкоджанні процесу підтвердження перемоги Джо Байдена. Також його звинувачують у змові проти фундаментального права громадян на участь у голосуванні та підрахунок голосів.

Однак, поважаючи рішення Верховного суду, Сміт видалив формулювання про використання Трампом Міністерства юстиції для просування своїх заяв про фальсифікацію виборів.

Справа все ще стикається зі значними перешкодами. Суддя окружного суду Таня Чуткан повинна інтерпретувати постанову Верховного суду, щоб визначити, які докази залишаються допустимими. Юридична команда Трампа, ймовірно, боротиметься з кожним кроком Сміта, використовуючи всі можливості для апеляції, наголошу видання.

Нове обвинувачення було подано за три дні до встановленого терміну, в який офіс спеціального прокурора мав повідомити суддю про свої наміри щодо справи у світлі рішення Верховного суду. До дня виборів - 5 листопада 2024 року - судового розгляду не буде. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, незалежний кандидат на пост президента США Роберт Ф. Кеннеді-молодший розглядає можливість припинення своєї президентської кампанії для підтримки Дональда Трампа.
 
 

Головне