Справа одеського військкома: родичі Борисова не могли купити будинок за €4 млн

Справа одеського військкома: родичі Борисова не могли купити будинок за €4 млн

Родичі екскерівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова не мали достатньої кількості активів, отриманих законних шляхом, тому вони не могли купити будинок за 4 млн євро, дорогі авто та інше майно.

Про це заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідування Тетяна Сапьян в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Мати підозрюваного купила житловий будинок в Іспанії і так легко, жартую, з картки змогла перевести 4 млн євро. Свекруха витратилася на дорогі автівки. Дружина знайшла, витягла, мабуть, із запасів, але понад 700 тис. євро для того, щоб придбати одне з приміщень для бізнесу. Усі ці родичі не мали достатньої кількості активів, які отримані саме із законних джерел", - розповіла Сапьян.

За її словами, Борисов, очевидно, спробує використати усі законодавчі "лазівки" для того, щоб покращити своє становище. Крім того, він намагатиметься затягнути процес, додала Сапьян.

Нагадаємо, працівники ДБР спільно з Генпрокуратурою у понеділок, 24 липня, затримали одеського колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За даними ЗМІ – це Євген Борисов. У суботу, 22 липня, йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень. Його також звинувачують в умисному ухиленні від несення служби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія ініціює звернення до правоохоронців для проведення перевірок стосовно військкомів усіх областей. Це рішення було прийнято після перегляду розслідування ЗМІ стосовно начальника одеського військкомату Євгена Борисова. 

Головне