Справа на 307 млн грн: екдепутат та експосадовець Генштабу отримали підозри

Справа на 307 млн грн: екдепутат та експосадовець Генштабу отримали підозри

Поліція та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру у заволодінні понад 307 мільйонів гривень коштів Міністерства оборони колишньому народному депутату та колишньому першому заступнику начальника Генерального штабу Збройних Сил України (ЗСУ) і ще чотирьом особам.

Про це повідмоляє НАБУ та САП.

Ім'я обвинувачених не розголошено у повідомленні поліції та НАБУ, але за інформацією ЗМІ та "Центру протидії корупції", однією зі сторін справи є колишній депутат Максим Микитась та колишній перший заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Колєсніков.

За даними слідства, у 2018 році Міноборони уклало контракти з компаніями, які перебували під контролем народного депутата, на будівництво сховищ для зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ, на загальну суму близько 3 мільярдів гривень.

Один із обвинувачених планував заволодіти частиною цих коштів. Проте законодавчі обмеження, які обмежували Міноборону в перерахунку авансу на будівництво, заважали цьому. Щоб здійснити свій план, народний депутат та його помічник привернули службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ для зміни постанов уряду, що дозволили перерахунок авансу на будівництво на суму 80% від загальної вартості контрактів, відзвітували в НАБУ.

Протягом листопада-грудня 2018 року було перераховано понад 307 млн грн на рахунки підконтрольних депутатові компаній Міноборони. Однак будівництво об'єкта, яке мало зміцнити обороноздатність країни, фактично не розпочалося, і виділені кошти були переведені на рахунки інших підконтрольних компаній.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Славуті Хмельницької області кількість постраждалих зросла до 20 осіб.

Головне