Споживання електроенергії виросло, однак дефіциту потужності немає, - Міненерго

Споживання електроенергії виросло, однак дефіциту потужності немає, - Міненерго

Українці продовжують насолоджуватися життям без вимкнень електроенергії, які супроводжували їх упродовж тривалого часу. За даними Міненерго, енергосистема, як і протягом минулого тижня, в четвер, 23 лютого, працюватиме без обмежень споживачів.

Як розповів очільник відомства Герман Галущенко, похолодання, що прийшло в Україну, звісно збільшило обсяги споживання. Водночас генерація повною мірою покриває потреби споживачів, ба більше, має також резерв. 

В Міненерго повідомили, що знеструмлення зафіксовані у низці населених пунктів у Запорізькій та Харківській областях. Їх причиною стали обстріли з боку російського окупаційного війська за минулу добу. 

Мережеві обмеження досі діють в Одесі та області. Вони зумовлені масштабними походженнями енергоінфраструктури. В області введені в дію графіки погодинних вимкнень. 

Між тим, енергетикам вдалось відновити подачу світла в селі майже 18 тис. родин на Донеччині.

За даними “Укренерго”, українська енергосистема працює без дефіциту потужності вже 12 діб поспіль. Ліміти до місцевих обленерго не доводиться, однак в компанії не виключають ймовірності такого сценарію. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українському МЗС відреагували на скандальну заяву міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто щодо переговорів США та росії без України. У відомстві заявили, що Угорщина не може диктувати Україні умови щодо переговорів.

В міністерстві наголосили, що Угорщина знаходиться не в тій позиції, аби вирішувати, коли мають починатися мирні переговори України. Будапешт мав можливість допомогти, проте зайняв проросійську сторону.

Головне